Diensten

Met stukadoorswerk is veel mogelijk. Stukadoorswerk is secuur en uitdagend werk dat weggelegd is voor specialisten. Interieur en inrichting beïnvloeden de uitstraling en sfeer van uw huis of pand. Maar de afwerking van muren, plafonds en gevels zijn net zo belangrijk. Wat is daarin allemaal mogelijk? Wij willen u graag kennis laten maken met de diverse mogelijkheden.

Een perfecte wanddafwerking
Wilt u uw wanden laten afwerken met stucwerk, dan kunt u uit buitengewoon veel mogelijkheden kiezen. Alleen al tussen de diverse materialen (zoals gips en cement) zitten enorme verschillen. Zo is sierpleister bijvoorbeeldheel anders van samenstelling en structuur dan gips, en dat geeft een compleet ander uiterlijk. Ook binnen één materiaalsoort zijn grote verschillen mogelijk, onder meer door grovere of kleinere korrels. Verder is ook de techniek van het aanbrengen nog eens van invloed. En wat te denken van het eindeloze kleurenpalet!

Een fraai plafond
Wilt u een gestukadoord plafond? Voor elk type inrichting en voor elke smaak is er wel een afwerking. Traditioneel glad en wit stucwerk bijvoorbeeld, passend voor elke kamer. Nadien te sauzen in elke gewenste kleur. En gecombineerd met lijstwerk en ornamenten, bij uitstek geschikt voor oudere woningen en klassieke interieurs. Nieuw gemaakt of gerestaureerd. Zeer gangbaar is het gespoten plafond. Een nette afwerking waarmee de meeste nieuwbouwwoningen worden opgeleverd. Helaas zijn meestal de naden van de betonplaten niet eerst dichtgezet. Wij kunnen dat alsnog doen, en het plafond vervolgens weer netjes over spuiten of pleisteren.

Een andere populaire afwerking is het schuurwerk. Bij dit stucwerk wordt een schuurspons gebruikt om bepaalde effecten in de stuclaag aan te brengen. Vaak zijn dat wolkachtige vormen, door de draaiende bewegingen met de schuurspons.